x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţişti români, pe străzile din Paris. Misiunea lor: să vâneze infractorii noştri de export

Poliţişti români, pe străzile din Paris. Misiunea lor: să vâneze infractorii noştri de export

de Dan Cărbunaru    |    16 Noi 2011   •   12:30
Poliţişti români, pe străzile din Paris. Misiunea lor: să vâneze infractorii noştri de export

La solicitarea francezilor, 30 de politisti romani vor fi prezenti la Paris pe perioada sarbatorilor de iarna. Principala lor misiune va fi in zona ordinii publice, ei urmand sa patruleze alaturi de politistii francezi pe strada si in mijloacele de transport in comun. Surse oficiale din Ministerul de Interne au precizat pentru Jurnalul National ca misunea se va desfasura in perioada 21 noiembrie - 15 ianuarie.

'Cheltuielile legate de asigurarea diurnei, a meselor si cazarii vor fi suportate de partea franceza, in timp ce Romania va acoperi cheltuielile legate de tranportul politstilor. Acestia vor fi cazati intr-o cladire a prefecturii politiei Paris', au precizat pentru Jurnalul National sursele citate. Politistii selectati pentru aceasta misiune fac parte din structuri de ordine publica si judiciar si au participat, in prealabil, la o preselectie in care criteriul principal a fost probarea abilitatilor de comunicare in limba franceza. Ei se vor alatura celor 16 politisti romani, printre care si ofiteri de legatura sau atasati de afaceri interne care deruleaza deja actiuni comune cu autoritatile franceze.

Prefectul politiei Paris, Michel Gaudin, a declarat marti ca a solicitat sprijinul a 30 de ofitei romani care sa faca parte din patrulele comune si sa gestioneze problema actelor de delincventa comise de unii cetateni romani. 'Nu avem absolut nimic importiva romanilor, dar delincventa reprezinta o realitate', a declarat oficailul francez care a recunoscut, totusi, ca exista deja investigatii derulate in comun cu ofiterii aflati deja la Paris.

Autoritatile franceze au acuzat in mod repetat de comiterea de infractiuni membri ai comunitatii rome din Bulgaria si Romania. Potrivit politiei pariziene, de la inceputul acestui an, au fost retinuti, in total, 9.800 de cetateni romani fata de cei 7.465 introdusi in arest anul trecut. Un studiu realizat in vara de politia din Paris evidentiaza o crestere cu 72% a delincventei generate de romani in prima jumatate a acestui an.

×
Subiecte în articol: delicventi romani franta