x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Corneliu Petru Ioniţă, un pirotehnist al IPJ Iaşi, declarat poliţistul anului

Corneliu Petru Ioniţă, un pirotehnist al IPJ Iaşi, declarat poliţistul anului

24 Mar 2014   •   17:39
Corneliu Petru Ioniţă, un pirotehnist al IPJ Iaşi, declarat poliţistul anului
Sursa foto: Corneliu Petru Ioniţă, un pirotehnist al IPJ Iaşi, declarat poliţistul anului

Un poliţist de la compartimentul pirotehnic din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Corneliu Petru Ioniţă, a fost desemnat, luni, "poliţistul anului", cu prilejul sărbătorii a 192 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române.

Potrivit IPJ Iaşi, inspectorul principal de poliţie Corneliu Petru Ioniţă, din cadrul SAS - compartimentul pirotehnic, s-a remarcat pe parcursul activităţii profesionale din anul 2013, prin rezultatele obţinute în misiunile cu risc ridicat la care a participat în calitate de expert pirotehnist.

El este angajat la IPJ Iaşi din anul 2000, fiind repartizat la Serviciul Pentru Acţiuni Speciale unde îşi desfăşoară activitatea şi în prezent. În perioada 2006-2009, poliţistul a îndeplinit funcţia de Şef de Grupă Pirotehnică în cadrul SAS.

Una dintre cele mai importante misiuni la care a participat inspectorul principal Corneliu Petru Ioniţă a fost în iulie 2013, când un bărbat cu afecţiuni psihice a pătruns în sediul Universităţii Tehnice Iaşi, într-un amfiteatru unde 36 de studenţi susţineau examenul de licenţă, având asupra lui o bombă pe care a intenţionat să o detoneze.

În urma apelului la serviciul 112, ofiţerul a ajuns primul la faţa locului, luând măsurile de siguranţă şi imobilizând agresorul, pentru a nu se produce pierderi de vieţi omeneşti. După luarea primelor măsuri de siguranţă ce se impun în cazul amplasărilor cu dispozitive explozive improvizate, poliţistul a efectuat intervenţia asupra dispozitivului exploziv prin procedee specifice pirotehnice, punându-şi astfel în pericol viaţa.

×