x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliţistul implicat în cazul Becali, pus sub învinuire

Poliţistul implicat în cazul Becali, pus sub învinuire

14 Mai 2009   •   00:00

Poliţistul care a fost prezent în barul din Pipera, unde Gigi Becali a sechestrat trei hoţi, a fost pus sub învinuire pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate, el având interdicţia de a părăsi Bucureştiul şi judeţul Ilfov, informează Agerpres.

Informaţia a fost dezvăluită de Gigi Becali la Tribunalul Bucureşti, în timpul discutării recursului declarat de procurori împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1 de a-i permite finanţatorului Stelei să părăsească Bucureştiul pe perioada campaniei electorale.

'Acum două zile, poliţistul care a luat declaraţii hoţilor s-a dus la procuror să dea declaraţii ca martor, însă a fost băgat la complicitate la lipsire de libertate şi i s-a dat şi interdicţie să părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov', a spus Gigi Becali.

El a cerut instanţei să respingă recursul Parchetului şi să i se permită să plece în ţară pe timpul campaniei electorale.

'Un ziarist m-a întrebat pe holurile tribunalului dacă sunt fericit. Nu sunt fericit. Este incomod pentru mine la 50 de ani, cu familie, să vin să cer instanţei voie să părăsesc Bucureştiul şi judeţul Ilfov. Eu, în locul dumneavoastră, aş ridica complet controlul judiciar pentru a da o palmă procurorului care se ocupă de dosar. Procurorii sunt în război cu mine, nu să facă dreptate', a mai declarat Becali în sala de judecată.

Pe de altă parte, Mariana Ştefan, avocata lui Becali, a declarat că recursul parchetului este inadmisibil, deoarece el a fost declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pe când dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând să hotărască dacă Gigi Becali poate părăsi localitatea de domiciliu.

Pe 7 mai, Judecătoria Sectorului 1 a revocat interdicţia impusă lui Becali de a părăsi Bucureştiul şi judeţul Ilfov.

Conform hotărârii Judecătoriei Sectorului 1, Becali poate părăsi Bucureştiul de la pronunţarea deciziei şi până pe data de 6 iunie, însă trebuie să respecte toate celelalte condiţii de control judiciar.

'Împrejurarea că petentul este cercetat într-o cauză penală nu este suficientă pentru a-i îngrădi acest drept, deoarece l-ar pune într-o situaţie de inferioritate faţă de ceilalţi candidaţi şi ar crea o discriminare nepermisă în raport cu prevederile Constituţiei', se arăta în motivarea instanţei.

Avocaţii omului de afaceri au solicitat ridicarea interdicţiilor pe motiv că Gigi Becali trebuie să participe efectiv la campania electorală pentru alegerile europarlamentare, iar dacă nu poate părăsi judeţul Ilfov şi Bucureştiul, acest lucru ar însemna o discriminare pentru clientul lor.

Ei au invocat faptul că a început campania electorală şi că omul de afaceri, candidat pentru un mandat de europarlamentar la alegerile din 7 iunie, este liber ca şi ceilalţi candidaţi să participe la imaginea partidului pe care îl reprezintă, respectiv Partidul România Mare.

'Dacă era vorba despre cetăţeanul Becali, cererea ar fi fost inadmisibilă, dar este vorba despre omul politic Becali', a motivat avocatul Cătălin Dancu cererea de ridicare a tuturor măsurilor de control judiciar.

Judecătoria Sectorului 1 a menţinut celelalte măsuri prevăzute de Tribunalul Bucureşti, susţinând că 'împrejurarea invocată, că Becali este candidat la alegerile europarlamentare, nu justifică ridicarea vreuneia dintre restricţiile ce se circumscriu noţiunii de control judiciar, deoarece un inculpat eliberat provizoriu nu se bucură de libertate deplină'. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator becali