x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Dacă acuzaţiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei trei miniştri nu vor mai face parte din Guvern

Ponta: Dacă acuzaţiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei trei miniştri nu vor mai face parte din Guvern

09 Noi 2012   •   10:42
Ponta: Dacă acuzaţiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei trei miniştri nu vor mai face parte din Guvern
Sursa foto: Intact Images/Alexandra Pandrea

Premierul Victor Ponta reacţionează la acuzaţiile de incompatibilitate şi conflict de interese pe care Agenţia Naţională de Integritate le-a adus miniştrilor Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig şi Liviu Pop. Ponta le cere acestora să întreprindă demersurile necesare pentru a-şi prezenta punctul de vedere şi pentru a-şi dovedi eventual nevinovăţia.

"Din primele date, am constatat că sesizarile nu se referă la probleme de incompatibilitate legate de activitatea lor în cadrul echipei guvernamentale, ci la elemente din trecut", spune Victor Ponta, într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului.

"Pornind de la această situaţie, primul-ministru a cerut celor patru demnitari să demareze toate procedurile legale permise pentru a-şi prezenta punctul de vedere în faţa instituţiei şi, dacă este cazul, pentru a contesta acuzaţiile care li se aduc.

Fiind prima zi a campaniei electorale, primul-ministru consideră că astfel de situaţii nu trebuie să fie folosite politic, fiind necesar a fi lamurite rapid. Primul-ministru a precizat că, dacă acuzaţiile ANI se vor dovedi întemeiate, cei in cauză nu vor mai face parte din echipa guvernamentală", se mai arată în comunicat.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Eduard Hellvig, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache,au fost găsiţi incompatibili de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate sau sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi conflict de interese.





×