x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre Brok, amprentatorul românilor: "Un populist iresponsabil. Ăştia sunt prietenii lui Macovei"

Ponta, despre Brok, amprentatorul românilor: "Un populist iresponsabil. Ăştia sunt prietenii lui Macovei"

06 Ian 2014   •   17:01
Ponta, despre Brok, amprentatorul românilor: "Un populist iresponsabil. Ăştia sunt prietenii lui Macovei"

Premierul Victor Ponta a declarat că europarlamentarul german Elmar Brok este "demagog, iresponsabil şi populist", care are o gândire "nazistă, fascistă", la fel ca eurodeputatul PDL Monica Macovei.  "Avem politicieni demagogi, iresponsabili, populişti, cum e domnul Brok, care au intervenit dese ori şi în România şi erau foarte bine mediatizaţi de presa băsistă, ca nişte extraordinari europarlamentari. Dar, cu această ocazie, am aflat ce gândesc despre români: că trebuie să ne amprenteze, că trebuie să fim toţi eventual ţinuţi în spatele unor garduri electrificate. Ăştia sunt prietenii lui Macovei. Ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel. O gândire nazistă. Şi doamna Macovei are o gândire fascistă, nazistă. Şi domnul Brok la fel. Cine se aseamănă, se adună", a spus Ponta.

El a precizat că şi-ar fi dorit ca preşedintele Traian Băsescu să le ia apărarea românilor în Consiliul European sau în celelalte foruri europene, el apreciind că şeful statului nu are însă autoritatea şi credibilitatea pentru a desfăşura astfel de demersuri. "Evident că mi-aş fi dorit ca domnul Băsescu să-i apere pe români în Consiliul European, pe unde se duce domnia sa. Nu o face pentru că nu are autoritatea şi credibilitatea să facă acest lucru. E mult prea dator ca să poată să ridice vocea în apărarea românilor", a spus Ponta.

 Premierul a precizat că România a demonstrat şi va demonstra în continuare că aceste accente populiste şi şovine din Europa sunt nejustificate şi reprezintă un atac la fundamentul Uniunii Europene.

×