x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta, despre cazul tânărului bătut în Franţa: Astfel de fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate

Ponta, despre cazul tânărului bătut în Franţa: Astfel de fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate

de Agerpres    |    17 Iun 2014   •   21:56

Prim ministrul Victor Ponta a declarat, marţi seara, referindu-se la cazul tânărului adolescent român bătut cu bestialitate în Franţa, că astfel de fapte trebuie ''pedepsite cu cea mai mare duritate''.

Ponta a menţionat că a purtat o discuţie cu omologul său de la Paris care i-a confirmat poziţia oficialilor francezi cu privire la acest caz, aceea de condamnare fermă a unor astfel de gesturi.

''Am vorbit în urmă cu treisferturi de oră cu premierul francez. Mi-a confirmat oficial poziţia preşedintelui francez şi a sa, de condamnare fermă a unor asemenea gesturi şi intenţie foarte clară de a stabili vinovaţii şi de a-i sancţiona'', a declarat premierul Ponta la ieşirea de la dineul organizat de Casa Regală la Castelul Peleş din Sinaia.

Premierul a arătat că autorităţile au datoria de a acţiona ''fără niciun fel de ezitare'' în astfel de situaţii în care se dau ''semne de intoleranţă''.

''A fost un moment în care am avut ocazia să confirmăm că în faţa unor asemenea situaţii, reacţia politică la cel mai înalt nivel este foarte clară, de condamnare publică şi sancţionare fără niciun fel de ezitare a vinovaţilor(...)Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate'', a spus Ponta.

Un adolescent rom se află în comă într-un spital din Paris după ce a fost bătut de 12 persoane care îl suspectau că este autorul unui furt dintr-o locuinţă. Tânărul se află în comă.

×
Subiecte în articol: roman batut