x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ponta: Graţierea lui Becali ar ajuta mai mult societatea decât să plătim să-l ţinem acolo

Ponta: Graţierea lui Becali ar ajuta mai mult societatea decât să plătim să-l ţinem acolo

11 Feb 2014   •   09:44
Ponta: Graţierea lui Becali ar ajuta mai mult societatea decât să plătim să-l ţinem acolo
Sursa foto: fanatik.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, într-o emisiune la România TV, că Gigi Becali ar trebui eliberat din considerente umane, acest lucru neînsemnând că nu este vinovat.

Ponta a spus că procedura graţierii, şi în cazul lui George Becali, şi în alte cazuri, ar ajuta mai mult societatea decât menţinerea în sistemul penitenciar, lucru ce ar presupune cheltuieli.

"Mie mi se pare, din considerente strict umane - graţierea nu înseamnă că te declară nevinovat, graţierea înseamnă că o parte din pedeapsă o execuţi - şi în cazul domnului Becali, şi în alte cazuri cred că ar ajuta mai mult societatea. Adică decât să plătim, o să vă aduc într-o zi (...) să vedeţi câţi bani cheltuim apropo de bani publici şi de taxe şi accize, cât cheltuim pentru sistemul penitenciar. Mie mi se pare că (...) trebuie să gândim aşa cum gândesc multe ţări europene. Dacă o persoană, după ce a fost condamnată, după ce a efectuat o parte din pedeapsă, nu e cumva mai benefic pentru societate să-l lăsăm în libertate decât să plătim să-l ţinem acolo şi practic să-l scoatem din ceea ce înseamnă societate", a spus premierul Ponta, la România TV.

×