x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Declaraţia lui Ponta despre "independenţa mass-media"

Declaraţia lui Ponta despre "independenţa mass-media"

11 Aug 2014   •   15:06
Declaraţia lui Ponta despre "independenţa mass-media"

E un lucru bun pentru democraţie ca oamenii să îşi spună părerea şi este fundamental pentru aceasta ca mass-media să poată să existe şi să poată fi independentă de orice presiuni, a declarat azi, la Târgovişte, premierul Victor Ponta.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Victor Ponta a fost întrebat de un jurnalist cum comentează faptul că un consilier online al său s-a implicat în mobilizarea cetăţenilor la ''plimbarea de la Cotroceni'', de duminică. 

Premierul a spus că nu ştie despre acest lucru şi a adăugat: ''Cred că e un lucru bun pentru democraţie ca oamenii să îşi spună părerea şi, de asemenea, cred că e un lucru fundamental pentru democraţie, în ansamblul său, ca mass media să poată să existe şi să poată fi independentă de orice fel de presiuni''. 

''Eu cred că nu doar cei care mă critică pe mine şi îl laudă pe domnul Băsescu trebuie să emită în continuare, cred că trebuie să emită şi ei, aşa ca B1, trebuie să emită şi cei care îl critică pe domnul Băsescu, cum e Antena 3. Pentru că o societate democratică nu poate exista fără libertatea presei'', a mai spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat cum comentează incidentul de duminică, când o jurnalistă a fost bruscată, Ponta a răspuns: ''domnul ministru de Interne vă va comunica''. 

''Eu nu i-am cerut explicaţii, eu sunt informat de membrii Guvernului asupra situaţiilor pe care le au de gestionat şi domnul ministru de Interne vă va comunica. Fiecare care încalcă legea plăteşte'', a adăugat premierul Victor Ponta

×