x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Porsche are casa noua

Porsche are casa noua

28 Apr 2004   •   00:00

Porsche Romania a deschis ieri, in Bucuresti, un centru multifunctional in prezenta familiilor Porsche si Piech, proprietare ale celebrului holding.

Investitia depaseste sase milioane de euro, a anuntat Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania. Amplasat pe o suprafata de peste 52.000 de mp, complexul cuprinde un spatiu pentru birouri, un centru de perfectionare a personalului, parcare si doua showroom-uri destinate marcilor Volkswagen si Porsche. De asemenea, in noua locatie va fi transferata o parte din activitatea diviziei financiare, Porsche Leasing. Centrul reprezinta unul dintre proiectele derulate de companie in cursul ultimilor doi ani, cand au fost investite in Romania circa 25 de milioane de euro.

Strategie

In acest an, Porsche Romania isi propune sa comercializeze circa 16.000 de autovehicule, cu 2.000 mai multe decat in 2002, in conditiile in care in primul trimestru au fost distribuite peste 4.000 de unitati. Mai mult de jumatate din totalul vanzarilor a fost asigurat de Porsche Leasing, valoarea totala a contractelor incheiate fiind de circa 120 de milioane euro. De la infiintare, in anul 1997, vanzarile au totalizat 50.000 de autovehicule. Compania controleaza, potrivit estimarilor proprii, aproape 30% din piata autovehiculelor de import.

Porsche isi face banca

Porsche Bank Romania, parte din grupul Porsche Romania, va deveni operationala in toamna acestui an si va asigura finantari pentru achizitionarea marcilor Audi, Volkswagen, Seat, Skoda si Porsche. Decizia privind infiint area bancii a fost luata dupa evaluarea mai multor studii de piata. Saptamana trecuta, compania a primit avizul BNR pentru constituirea bancii. (Cristian Necula)
×
Subiecte în articol: observator porsche