x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poveşti despre cum încercă diavolul să corupă călugării de pe Muntele Athos

Poveşti despre cum încercă diavolul să corupă călugării de pe Muntele Athos

07 Oct 2014   •   10:18
Poveşti despre cum încercă diavolul să corupă călugării de pe Muntele Athos

Cei care cred în existenţa lui Dumnezeu sunt conştienţi că şi Satana există. De-a lungul timpului au circulat tot felul de poveşti cu apariţii demonice. Demonii şi-au făcut apariţia în faţa oamenilor obişnuiţi, vrând să îi prostească, să îi facă să calce alăturea de la cuvântul lui Dumnezeu. Dar Satana s-a arătat şi unor feţe bisericeşti, preoţi sau simpli călugări, aici dorinţa de corupere fiind parcă mai mare.

În cazurile prezentate mai jos osteneala diavolului se pare că a fost maximă, întrucât apariţiile au avut loc pe Muntele Sfânt Athos.

Citeşte şi A fost descoperit ADEVĂRUL despre originea vieţii pe Pământ. De unde ne tragem de fapt

Metodele prin care demonii încearcă să se impună sunt numeroase, de la intrarea în visul acelei persoane, până la luarea formelor oamenilor în care persoanele au încredere deplină.

Sfântul Nicodim Aghioritul a fost ispitit deseori, în felurite feluri, de duhurile rele, fie direct de ele, fie prin oameni. Când a ajuns prima dată în Sfântul Munte Athos, binecuvântatul Nicodim era atât de fricos, încât lăsa uşa chiliei deschisă înainte de a merge la culcare, căci se simţea liniştit, ştiind pe alţii în jur, sau aşa gândea el. Dar când a mers în pustiu, a devenit atât de curajos, încât de fiecare dată când scria noaptea, iar diavolii erau afară, la geamul chiliei lui, şoptind, el continua să scrie fără frică. Câteodată chiar râdea de şmecheriile lor.

Citeşte şi Le poţi lua "LA PACHET": Cum se ÎMPARTE ANAFURA şi VINUL SFINŢIT în ŢĂRILE CIVILIZATE FOTO

El, cel ce scrie

Într-o noapte, când locuia pe insula Skiropoulos, diavolii au făcut un zgomot atât de puternic, încât, pentru o clipă, el a crezut că peretele chiliei se va dărâma.

Continuarea poveştii pe RomâniaTV.net.

×