x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prahova: Peste 4.000 de semnături pentru o petiţie privind introducerea separatoarelor de sens pe DN 1 ce va fi depusă la Bucureşti

Prahova: Peste 4.000 de semnături pentru o petiţie privind introducerea separatoarelor de sens pe DN 1 ce va fi depusă la Bucureşti

de Agerpres    |    03 Oct 2014   •   18:27
Prahova: Peste 4.000 de semnături pentru o petiţie privind introducerea separatoarelor de sens pe DN 1 ce va fi depusă la Bucureşti

Peste 4.000 de semnături au fost strânse pentru susţinerea unei petiţii privind introducerea separatoarelor de sens pe DN 1 iniţiată de angajaţii unei societăţi din Câmpina ca urmare a accidentului cu şase victime produs pe acest drum, documentul urmând să fie depus, săptămâna viitoare, la sediile unor instituţii în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă emis vineri de societatea din Câmpina care a organizat şi protestul în negru ca urmare a accidentului de pe DN 1 în care şase persoane, între care cinci câmpineni, au decedat, 4.017 persoane au semnat pentru susţinerea unei petiţii privind introducerea urgentă a separatoarelor de sens pe DN 1.

Documentul va fi depus luni la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Interne şi la Direcţia Rutieră din cadrul IGPR.

Şase persoane au decedat, sâmbătă seară, pe DN 1, în zona Bisericii Călătorului, în urma impactului violent dintre două autoturisme, victimele fiind un tânăr de 28 de ani din Bucureşti şi alte cinci persoane din Câmpina, respectiv doi bărbaţi de 44 de ani, o femeie de 38 de ani, o tânără de 19 ani şi un băieţel de 11 ani.

Din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit că un tânăr de 28 de ani aflat la volanul unui autoturism a pătruns pe contrasens, izbindu-se frontal de o altă maşină care venea din sens opus şi în care se aflau cinci persoane. Conform unor surse apropiate anchetei, principala ipoteză luată în calcul este aceea că accidentul a fost provocat de tânărul de 28 de ani care a vrut să se sinucidă. Cercetările în acest dosar se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, ancheta fiind efectuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

×