x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prefectul de Sibiu le pasează soţiei şi copilului afacerile sale cu statul

Prefectul de Sibiu le pasează soţiei şi copilului afacerile sale cu statul

de Dan Tomozei    |    13 Sep 2010   •   00:00
Prefectul de Sibiu le pasează soţiei şi copilului afacerile sale cu statul

Prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea, se declară atacat de articolul din Jurnalul Naţional în care arătam că, de când este în această funcţie, din 2009, societăţile Universal Construct Market SA Sibiu şi Conelt SRL Sibiu reuşesc să câştige contracte de milioane de lei din bani publici.

Prefectul uită să menţioneze că la Universal Construct Market SA este acţionar unic (100%), iar la SC Conelt SRL Sibiu este acţionar majoritar (81,55%). Urmare a articolului "Prefectul de Sibiu face pro­fit din banii publici", apărut în Jurnalul Naţional la 8 septembrie, în care dezvăluiam succesul în afaceri a două dintre firmele prefectului, Constantin Trihenea ne-a remis la redacţie un drept la replică. "Prefectul Constantin Trihenea nu are nici o legătură cu vreo activitate economică ce ar putea fi incompatibilă cu statutul său de înalt funcţionar public. Aşadar, prefectul de Sibiu nu face profit, cu atât mai puţin «din banii publici».

Domnia sa nu conduce şi nu admi­nistrează nici o societate la care este acţionar, fapt menţionat în documentul notarial depus la Registrul Comerţului la preluarea funcţiei", se arată în dreptul la replică semnat de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Dorin Teodorescu.  De menţionat că integritatea prefectului de Sibiu, Constantin Trihenea, este apărată de propria familie, care a preluat administrarea firmelor menţionate. Astfel, fiul, Emanuel Trihenea (24 ani), a preluat UCM SA Sibiu, în vreme ce soţia, Lucica Trihenea, a preluat SC Conelt, o dată cu intrarea lui Trihenea în rândul înalţilor funcţionari publici. Altfel spus, de când Trihenea a mutat afa­cerile din propriile mâini în cele ale copilului şi soţiei, succesul în afa­ceri a crescut fără nici o legătură cu poziţia de prefect de Sibiu şi membru al Guvernului.

×
Subiecte în articol: observator