x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premieră pentru parașutiștii Jandarmeriei: Salturi de la 4000 de metri, dintr-un balon cu aer cald

Premieră pentru parașutiștii Jandarmeriei: Salturi de la 4000 de metri, dintr-un balon cu aer cald

19 Noi 2022   •   14:35
Premieră pentru parașutiștii Jandarmeriei: Salturi de la 4000 de metri, dintr-un balon cu aer cald

Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei Române a participat, în Cehia, la un workshop de pregătire în domeniul parașutismului, iar anul acesta elementul inedit l-a reprezentat saltul de la mare înălțime, dintr-un balon cu aer cald.

Timp de 5 zile Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei (BSIJ) a participat, în Cehia, la un workshop de pregătire în domeniul parașutismului, organizat de unitatea de intervenție austriacă EKO Cobra, la care au fost prezente toate unitățile membre ale organizației europene Atlas care au în componență parașutiști.

Patru jandarmi din cadrul BSIJ au făcut echipă în cadrul acestui atelier, parcurgând mai multe probe care au testat capacitatea de infiltrare silențioasă în zona de desfășurare a acțiunilor.

Antrenamentele au fost intense și au prevăzut salturi cu deschidere la mare sau la joasă înălțime, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Anul acesta, elementul inedit pentru parașutiștii Atla l-a reprezentat saltul de la mare înălțime, dintr-un balon cu aer cald. Cea mai mare înălțime de la care au sărit militarii a fost de 4.000 de metri.

Parașutiștii BSIJ au spus că de la o astfel de înălțime, în momentul parșutării viteza de coborâre este de 50 de metri pe secundă, ceea ce înseamnă aproximativ 200 de km pe oră. Tot acest timp de coborâre înseamnă un calcul continuu, o monitorizare atentă și precisă a parametrilor care te ajută să apreciezi momentul în care trebuie să declanșezi deschiderea parașutei.

Din anul 2011, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face parte din Grupul Atlas, creat la nivelul Uniunii Europene, alături de cele mai prestigioase structuri militare și de poliție, cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii terorismului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: premiera parasutisti jandarmi