x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele CSM se întâlneşte din nou, marţi sau miercuri, cu oficiali ai Ambasadei SUA

Preşedintele CSM se întâlneşte din nou, marţi sau miercuri, cu oficiali ai Ambasadei SUA

13 Ian 2014   •   18:56
Preşedintele CSM se întâlneşte din nou, marţi sau miercuri, cu oficiali ai Ambasadei SUA

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea, ar urma să se întâlnească din nou, marţi sau miercuri, de această dată la sediul instituţiei pe care o conduce, cu oficiali ai Ambasadei Statelor Unite, au declarat surse din CSM, informează mediafax.ro.

Sursele citate nu au precizat dacă la întâlnire va participa şi însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher.

Pe de altă parte, conform agendei publicate pe site-ul CSM, Bordea are programate întâlniri, săptămâna viitoare, cu ambasadorul Marii Britanii şi cu cel al Republicii Franceze în România.

Ambele întrevederi vor avea loc la sediul CSM. Astfel, în data de 21 ianuarie, de la ora 12.00, este programată întâlnirea cu Martin Harris, ambasador al Marii Britanii, iar în 20 ianuarie, de la ora 17.00, preşedintele CSM, Adrian Bordea, va discuta cu ambasadorul Republicii Franceze, Philippe Gustin.

În 9 ianuarie, însărcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, şi cu liderii CSM, a precizat, misiunea diplomatică la Bucureşti.

Ambasada SUA nu a oferit detalii referitoare la scopul întâlnirii.

Întrevederea a avut loc la câteva zile după ce Consiliul Superior al Magistraturii şi-a ales o nouă conducere.

Preşedintele CSM, judecătorul Adrian Bordea, a declarat, în 10 ianuarie, că membrii consiliului nu vor fi "pionii vreunei ambasade" şi că întâlnirea din 9 ianuarie cu reprezentanţii Ambasadei SUA a fost una neprevăzută, el răspunzând invitaţiei "din curtoazie".

"Să nu credeţi cumva că noi vom fi pionii vreunei ambasade. Noi avem foarte bine trasate regulile noastre, încercăm pe cât putem ca aici să le rezolvăm, nici să ne mai plângem într-o parte sau în alta pentru că oricum prea mult ajutor nu primim. (...) A fost o întâlnire neprevăzută, o întâlnire pe care noi am cerut-o la sediul CSM-ului, dar pe care Ambasada Statelor Unite a dorit să o facă pe un teren neutru. A fost o altă locaţie decât consiliul sau ambasada", a spus Bordea.

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, în 6 ianuarie, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorul Gheorghe Muscalu, vicepreşedinte. 

×
Subiecte în articol: adrian bordea CSM