x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind distribuţia de asigurări

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind distribuţia de asigurări

05 Oct 2018   •   14:38
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind distribuţia de asigurări

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind distribuţia de asigurări. 

Proiectul a fost adoptat pe 18 septembrie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. 

Legea are ca obiect de reglementare transpunerea integrală a Directivei (UE) 2016/97 a Parlamentului European şi a Consiliului European din 20 ianuarie 2016 privind distribuţia de asigurări. 

Această lege reglementează activitatea de distribuţie a produselor de asigurare şi reasigurare, organizarea şi funcţionarea distribuitorilor de asigurări şi reasigurări, supravegherea activităţii de distribuţie şi a altor activităţi conexe acesteia, înregistrarea intermediarilor, inclusiv autorizarea sau avizarea acestora la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în vederea asigurării unui nivel ridicat de protecţie şi informare de care să beneficieze consumatorii în ceea ce priveşte posibilitatea de a achiziţiona separat diferitele componente ale unui pachet oferit (vânzarea combinată - cross-selling). 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice. 

Conform textului legii, "termenul de intrare în vigoare prevăzut la art. 93 teza întâi din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 464 din 26 iunie 2015, se prorogă până la data de 31 octombrie 2016". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis