x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Braşovului vrea să achiziţioneze Cetăţuia. "A mai scăzut preţul de la cinci la trei milioane de euro"

Primăria Braşovului vrea să achiziţioneze Cetăţuia. "A mai scăzut preţul de la cinci la trei milioane de euro"

04 Mar 2014   •   16:43
Primăria Braşovului vrea să achiziţioneze Cetăţuia. "A mai scăzut preţul de la cinci la trei milioane de euro"
Sursa foto: Primăria Braşovului vrea să achiziţioneze Cetăţuia. "A mai scăzut preţul de la cinci milioane de euro trei"

Primăria Braşovului va începe în zilele următoare discuţiile de preluare a Cetăţuii Braşov după ce vineri Consiliul Local a aprobat exercitarea dreptului de preempţiune pentru preluarea acestui obiectiv.

"O să facem un schimb şi SC Aro Palace SA care deţine obiectivul are interese în acest oraş pe care putem să le armonizăm pentru a face un schimb şi o compensare între municipalitate şi societatea ce deţine complexul. Oricum preţul a mai scăzut de la cinci milioane de euro la peste trei milioane de euro, conform raportului de evaluare", a precizat marţi primarul George Scripcaru într-o conferinţă de presă.

Primăria a ajuns să achiziţioneze Cetăţuia după ce Ministerul Culturii nu a dorit să cumpere monumentul istoric din lipsa fondurilor, iar Consiliul Judeţean Braşov, instituţie cu prioritate de a achiziţiona complexul, a hotărât să nu-şi exercite dreptul de preempţiune.

În ceea ce priveşte investiţiile care ar trebui făcute la Cetăţuie, George Scripcaru a spus că atât pentru partea interioară, cât şi pentru cea exterioară există un concept de reabilitare, dar şi în privinţa căilor de acces, iar pentru deplasarea din parcul central până la Cetăţuie există un proiect pentru un lift cu cremalieră în cazul acestuia urmând să fie accesate fonduri europene.

La Cetăţuie se organizează în timpul anului festivaluri medievale şi diverse expoziţii gastronomice.

×
Subiecte în articol: primaria cetatuia brasov