x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, audiat de comisia parlamentară de anchetă

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, audiat de comisia parlamentară de anchetă

14 Ian 2014   •   11:19
Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, audiat de comisia parlamentară de anchetă

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, îl audiază, astăzi, pe primarul localităţii, Gheorghe Dobre. Înainte de a intra la audieri, Dobre a declarat că "toate procedurile de retrocedare s-au derulat corect".

"Am adus la comisie toate documentele solicitate. Comisia mi-a solicitat documente privitoare la toate suprafeţele din Nana", a afirmat primarul din Nana.

Președintele Comisiei Călăraşi, deputatul Eugen Nicolicea, a anunțat luni că aceasta îi va audia marţi pe primarul comunei Nana, şi miercuri pe reprezentanții Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății (ANRP).

Eugen Nicolicea a mai spus că până acum au fost audiați reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Călărași și prefectul județului Călărași.

"În ambele situații s-a desfășurat o audiere corectă, începând cu o prezentare generală a celor care au venit și apoi au fost supuși unui tir de întrebări din partea colegilor, întrebări lămuritoare, urmând, la finalul discuției cu fiecare reprezentant, să încunoștiințăm din timp ce fel de documente suplimentare solicităm și termenul în care acestea să ne fie puse la dispoziție", a declarat Nicolicea, potrivit Agerpres.

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile Ioanei Băsescu din comuna Nana, județul Călărași, şi-a stabilit miercurea trecută conducerea, regulamentul şi programul de lucru, şedinţele urmând a avea avea loc de luni până joi.

Comisia este formată din 13 deputaţi şi senatori şi poate invita pentru audiere şi explicaţii orice persoană care poate avea cunoştinţă despre o faptă ori o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în domeniul care formează obiectul activităţii sale.

Constatările, concluziile şi propunerile comisiei vor face obiectul unui raport final, care va fi depus la Birourile reunite ale Parlamentului în termen de 60 de zile de la înfiinţarea ei, votul final urmând a fi dat în pneul reunite al celor două Camere.

Potrivit Hotărârii plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului de înființare a comisiei de anchetă Călărași, forul parlamentar are următoarele obiective: verificarea trasabilității terenurilor înstrăinate în perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, județul Călărași; verificarea situației subvențiilor încasate de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură în perioada verificată în zona supusă anchetei; verificarea statutului juridic și al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona comunei Nana în perioada 1990-2013; verificarea structurii de culturi a exploatațiilor agricole din zona supusă anchetei; verificarea legalității tranzacțiilor cu terenuri din zona supusă anchetei în perioada 1990-2013.

×