x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Craiovei, "agent" imobiliar

Primarul Craiovei, "agent" imobiliar

de Petru Zoltan    |    27 Mai 2008   •   00:00

În timp ce DNA încearcă să-l agaţe cu borduri şi fîntîni arteziene, primarul Antonie Solomon semnează, cum altfel decît ca primarul, puneri în posesie pentru terenuri.



În timp ce DNA încearcă să-l agaţe cu borduri şi fîntîni arteziene, primarul Antonie Solomon semnează, cum altfel decît ca primarul, puneri în posesie pentru terenuri.

Unul dintre beneficiarii semnăturilor primarului agent imobiliar este nimeni altul decît prietenul său Sorin Vişenescu. Printr-un intermediar, omul de afaceri Vişenescu a intrat în posesia unui teren a cărui valoare depăşeşte 5.000.000 de euro chiar în parcul Corniţoiu din Craiova. Afaceristul Vişenescu este un jucător activ pe piaţa magazinelor duty-free, numele lui apărînd şi într-un dosar al DIICOT legat de contrabanda cu ţigări pe Dunăre. Toată şmecheria a fost posibiliă datorită unei femei, Eleonora Năstăsie, care a încercat de cîteva ori să pună mîna pe averea Mariei Cloţă. Mai precis, a vîndut drepturile de propietate, fără a avea nici o calitate, lui Adrian Onuţ Badea  

"SĂGEATA". Lupta dintre moştenitorii unui teren, neatenţia unui notar au dus la această splendidă tranzacţie imobiliară. În urmă cu patru ani, Adrian Onuţ Badea era un simplu angajat al lui Vişenescu la un duty-free din Bechet. Din salariul de angajat a reuşit să smulgă 75.000 de euro şi să cumpere drepturile succesorale pentru teren. Solomon s-a mişcat cu talent şi a dispus retrocedarea în natură, astfel că Badea s-a ales cu peste 8.700 mp din parcul craiovean. Toată afacerea a început să miroasă atunci cînd au apărut pe fir pe lîngă alţi moştenitori şi două femei care cumpăraseră de la Maria Cloţă drepturile succesorale. Adrian Badea Onuţ, posesorul terenului care între timp s-a mutat din  Craiova la Timişoara, a recunoscut în mai multe discuţii că el şi un alt intermediar, Puiu Tănase, sînt "săgeţi" sau "a şaptea mînă la căruţă" a tandemului Solomon – Vişenescu. Întrebat de tranzacţie, patronul duty-free s-a străduit să-şi amintească interesele imobiliare cu parcurile craiovene, iar Solomon s-a jurat că nu-l cunoaşte pe Badea, despre care a spus că este un derbedeu.

×
Subiecte în articol: observator