x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul din Năvodari, Matei Nicolae, rămâne în arest preventiv

Primarul din Năvodari, Matei Nicolae, rămâne în arest preventiv

23 Noi 2012   •   16:00
Primarul din Năvodari, Matei Nicolae, rămâne în arest preventiv
Sursa foto: luju.ro

Primarul din Năvodari, Matei Nicolae, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins astăzi recursul edilului la decizia prin care a fost arestat preventiv, relatează Agerpres. Primarul a fost reţinut în urmă cu o săptămână, după care DNA a solicitat instanţei arestarea preventivă a acestuia.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis pe 15 noiembrie arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului oraşului Năvodari, Matei Nicolae, acesta fiind acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de dare de mită. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit DNA, în perioada iunie - octombrie 2012, Matei Nicolae i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în acestea, edilul considerându-le ca fiind ''abuzive, nejustificate şi motivate politic''.

În schimb, ofiţerului de poliţie i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie, a două loturi de teren în Năvodari.

Procurorii susţin că terenurile au fost date indirect, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de intermediari. Conform contractelor, preţul terenurilor este de 59.000 de lei.

Primarul a fost reţinut în urmă cu o săptămână, după care DNA a solicitat instanţei arestarea preventivă a acestuia.

×