x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul municipiului Piteşti, reţinut de DNA. Edilul este acuzat de fapte de corupție

Primarul municipiului Piteşti, reţinut de DNA. Edilul este acuzat de fapte de corupție

06 Noi 2014   •   23:26
Primarul municipiului Piteşti, reţinut de DNA. Edilul este acuzat de fapte de corupție

Primarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost reţinut joi de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Tudor Pendiuc a fost adus la sediul central al DNA, unde este audiat de mai multe ore de procurori într-un dosar de corupţie.

El este acuzat, potrivit surselor citate, de săvârşirea unor fapte de corupţie, şi anume abuz în serviciu şi luare de mită în legătură cu iniţierea unui proiect de modernizare a serviciului public de transport local de călători în Piteşti. Alături de edil a fost reţinut şi Constantin Scarlat, director general SC CNCD, iar anterior alte două persoane - Valentin Vişoiu, asociat la SC CNCD SA, şi fiica primarului, Ema Pendiuc.

Ei vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Sursele citate au precizat că Ema Pendiuc este acuzată de complicitate la luare de mită iar Valentin Vişoiu de complicitate la avut în serviciu şi dare de mită. Potrivit datelor de la dosar, mita în acest caz se ridică la un milion de euro.

×