x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul Radu Mazăre şi deputatul PSD Radu Babuş, urmăriţi penal de DNA

Primarul Radu Mazăre şi deputatul PSD Radu Babuş, urmăriţi penal de DNA

de Agerpres    |    26 Iun 2014   •   17:42
Primarul Radu Mazăre şi deputatul PSD Radu Babuş, urmăriţi penal de DNA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi deputatul PSD Radu Babuş au fost puşi sub acuzare de procurorii DNA, în legătură cu vânzarea la o valoare diminuată a unui teren din zona Cazinoului situat în staţiunea Mamaia.

Potrivit unui comunicat al DNA, în afara acuzaţiilor de abuz în serviciu pentru care primarul Constanţei este cercetat, instituţia a extins urmărirea penală în cazul acestuia şi pentru stabilirea, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora.

Potrivit DNA, există indicii că la data de 28.02.2007, în calitate de primar al Constanţei, Mazăre a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă de 11.890 m.p. teren situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, aparţinând domeniului privat al municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni de vânzare. Terenul respectiv a fost cumpărat de SC MEHMETOGLU SRL, reprezentată legal de Hortolomei Moscu Sorina Gina.

În aceeaşi ordonanţă se arată că suspectul Radu Babeş, în calitate de director general al RAEDPP Constanţa, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intenţie o valoare diminuată, faţă de valoarea comercială reală, pentru o suprafaţă totală de teren de 502,81 m.p., situată în intravilanul municipiului Constanţa, staţiunea Mamaia, în cadrul unei acţiuni de vânzare a mai multor parcele de teren.

Terenurile respective au fost cumpărate de SC MEHMETOGLU SRL, reprezentată legal de Hortolomei Moscu Sorina Gina, iar ulterior au fost dobândite, succesiv, de societăţile comerciale SC BULEVARD SA (la data de 31.10.2007) și de SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA (la data de 16.12.2010), reprezentante de aceeaşi Hortolomei Moscu Sorina Gina.

Tranzacțiile terenurilor totalizând 502,81 m.p s-au făcut prin creşterea succesivă a preţului, astfel încât SC MILLENIUM GLOBAL DEVELOPMENT SA a dobândit terenurile respective la o valoare aproximativ egală cu cea de piaţă, fiind disimulată provenienţa ilicită a acestor terenuri.

×
Subiecte în articol: radu mazare radu babus dna