x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primul pacient cu coronavirus în România, confirmat. Acesta a intrat în contact cu italianul purtător

Primul pacient cu coronavirus în România, confirmat. Acesta a intrat în contact cu italianul purtător

26 Feb 2020   •   22:45
Primul pacient cu coronavirus în România, confirmat. Acesta a intrat în contact cu italianul purtător

UPDATE:

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună și nu are simptome de boală. Familia bărbatului, formată din șapte persoane, a fost pusă în carantină.

UPDATE:

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confimat, miercuri, la Institutul Matei Balș din București. Secretarul de stat Nelu Tătaru a confirmat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un pacient din județul Gorj.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a confirmat pentru MEDIAFAX, miercuri seara, că un pacient din județul Gorj a fost diagnosticat cu coronavirus în urma analizelor realizate la Institutul Matei Balș din București.

De asemenea, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat, la Antena3, că există diagnosticul pozitiv, realizat la Institutul Matei Balș în cazul pacientului din județul Gorj.

„Este vorba de pacientul de la Gorj. Mai există o probă în lucru. Vă ținem la curent. Persoana care este în Gorj este în carantină. Urmează să decidem internarea ei”, a spus Moldovan.

Gorjanul confirmat cu coronavirus este una dintre persoanele care a intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus și care a fost în vizită în România în județele Gorj și Dolj.

STIRE INIȚIALĂ

Antena 3 anunță că ar fi fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Este vorba de o persoană  din Gorj care a intrat în contact cu italienii care au venit în România săptămâna trecută.

Profesorul Horațiu Moldovan a confirmat că există în România primul pacient infectat cu coronavirus.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus