x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul Marius Iacob despre dosarul Elodia: "În fiecare zi am crezut că pot găsi cadavrul. Faptul că nu l-am găsit, nu înseamnă că el nu există”

Procurorul Marius Iacob despre dosarul Elodia: "În fiecare zi am crezut că pot găsi cadavrul. Faptul că nu l-am găsit, nu înseamnă că el nu există”

de Adriana Oprea-Popescu    |    31 Ian 2013   •   10:42
Procurorul Marius Iacob despre dosarul Elodia: "În fiecare zi am crezut că pot găsi cadavrul. Faptul că nu l-am găsit, nu înseamnă că el nu există”
Sursa foto: Adriana Oprea-Popescu

În noiembrie 2007, într-un interviu acordat Jurnalului Naţional, procurorul Marius Iacob avea să rostească fraza, devenită celebră, „Dacă Elodia trăieşte, eu îmi dau demisia”. De atunci, Elodia n-a mai dat vreun semn de viaţă, Cioacă a fost arestat şi trimis în judecată pentru uciderea ei, iar Marius Iacob lucrează în continuare la Parchetul General. La cinci ani de la primul interviu, „procurorul Elodiei” rãspunde din nou întrebãrilor Jurnalului Naţional.

(...)

Reporter: Intuiaţi în septembrie 2007, când aţi preluat ancheta, că veţi fi în imposibilitatea de a găsi cadavrul? Aţi luat în calcul şi acest aspect?

Procurorul Marius Iacob: Am luat în calcul şi acest aspect, însă în fiecare zi am crezut pot găsi acest cadavru. Pentru cã, repet, aveam suficiente date şi elemente care m-au făcut să cred că există un cadavru. Faptul că nu l-am găsit, nu înseamnă că el nu există.

Dar nu aţi luat în calcul de la început faptul că n-o să puteţi găsi cadavrul?

- Nu am luat în calcul... Ne-am gândit la toate variantele posibile, motiv pentru care, aşa cum ştiţi, am căutat în mai multe locuri, însă până la acest moment nu am reuşit sã-l găsim.

Cristian Cioacă susţine şi astăzi că Elodia ar fi în viaţă, deşi se foloseşte de certificatul ei de deces, a deschis succesiunea (n.r. - procesul a fost suspendat), l-a depus ca probă în instanţe, invocând moartea părţii vătămate şi solicitând încetarea procesului. A fost căutată Elodia şi vie în 2007, şi apoi în anii care au urmat?

- Da, Elodia a fost căutată şi vie! Aşa cum v-am zis, ea a fost dată în urmărire internaţională din septembrie 2007, a fost în urmărire naţională şi în consemn la frontieră.

(...)

 Citiţi varianta integrală a interviului pe care procurorul Marius Iacob l-a acordat în exclusivitate Jurnalului Naţional, în ediţia tipărită de mâine a ziarului. 

 

 

 

×