x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesor din Giurgiu, arestat pentru luare de mită.

Profesor din Giurgiu, arestat pentru luare de mită.

de Agerpres    |    30 Mai 2011   •   10:20

Un profesor din municipiul Giurgiu a fost arestat preventiv pentru infractiunea de luare de mita, dupa ce a pretins si a primit sume de bani de la unii elevi din clasa a XIII-a in vederea promovarii unor proiecte de bacalaureat.

"Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat si probat activitatea
infractionala sub aspectul comiterii infractiunii de luare de mita in cazul unui profesor de 51 ani, din municipiul Giurgiu. Din cercetarile si investigatiile efectuate de politisti a rezultat ca profesorul a pretins si primit de la 12 elevi ai clasei a XIII-a sume de bani cuprinse intre 300 si 600 de lei, pentru a acorda note de promovare si punerea la dispozitie a unor proiecte din arhiva unitatii de invatamant, ce urmau a fi prezentate la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie 2011", a declarat, astazi, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Giurgiu, Mirela Gheta.

Potrivit acesteia, a fost organizata la finalul saptamanii trecute o actiune de prindere in flagrant a profesorului, acesta fiind depistat in timp ce primea suma de 1.000 de lei de la doua eleve, in scopul acordarii notelor de promovare la doua discipline.

Actiunea s-a realizat in colaborare cu ofiteri ai Serviciului Judetean Anticoruptie Giurgiu, cu suportul tehnic al Serviciului Judetean de Informatii si Protectie Interna Giurgiu, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunal.

×