x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorii de engleza mai au 3 zile în care se pot înscrie pentru ziua metodică Gateway to ELT

Profesorii de engleza mai au 3 zile în care se pot înscrie pentru ziua metodică Gateway to ELT

04 Mar 2014   •   16:28
Profesorii de engleza mai au 3 zile în care se pot înscrie pentru ziua metodică Gateway to ELT
Sursa foto: Gabriel Colta

Pe lângă celelalte semnificaţii, ziua de 8 Martie a acestui an este dedicată tuturor cadrelor didactice care predau limba engleză în România. În această zi va avea loc în în sala “Aula Magna” a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, simpozionul educaţional Gateway to ELT.

Evenimentul este dedicat tuturor profesorilor de limba engleză, aducând la un loc formatori internaţionali, autori de programe educaţionale, materiale didactice şi alţi specialişti din domeniul predării limbii engleze.

Un cunoscut specialist în domeniu, care a susţinut numeroase conferinţe în Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu este Kostas Pexos licenţiat în literatură engleză. Cu o vastă experienţă în predarea limbii engleze ca limbă străină, la toate nivelurile, Kostas Pexos va pune accentul, în cadrul conferinţei, pe exersarea vorbirii limbii engleze, deseori neglijată la clasă din diferite motive, prezentarea sa fiind dedicată modalităţilor prin care profesorii le pot dezvolta elevilor abilitaţile de comunicare verbală într-o limbă străină.

Un alt invitat de renume este John Petropoulos, coordonator al AEAfE (American European Alliance for Education), cu o experienţă de peste 30 de ani de predare a acestei limbi ca limbă străină. În ultimii 20 de ani, acesta a predat ore de scriitură, analiză literară, scriere creativă, ficţiune, vorbire în public şi comunicare în afaceri  la nivel de liceu şi facultate. Pe 8 martie, el le va vorbi profesorilor români despre tehnici de scriere şi abordări eficiente prin care le pot dezvolta elevilor abilităţile de scriere a eseurilor pentru examene, în special cele de obţinere a certificatelor internaţionale.

Conferinţa este organizată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Fischer International şi Universitatea Româno – Americană şi are ca scop  facilitarea accesului profesorilor de limba engleză la cele mai recente informaţii şi resurse din domeniul predării acestei limbi. Simpozionul face parte din campania “Împreună pentru Educaţie” iniţiată de Fundaţia Dan Voiculescu cu scopul de a contribui la constientizarea rolului învăţământului şi al educatorului în societatea românească.

Înscrierile se fac până în data de 7 martie 2014, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea este gratuită.

×