x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesorul Mencinicopschi, contestaţie la condamnare

Profesorul Mencinicopschi, contestaţie la condamnare

01 Oct 2014   •   20:14
Profesorul Mencinicopschi, contestaţie la  condamnare
Sursa foto: Oana Pavelescu/Intact Images

Libertatea lui Gheorghe Mencinicopschi este în mâinile judecătorilor de la Curtea de Apel. Aceştia au judecat ieri contestaţia în anulare la condamnarea de 8 ani de închisoare în dosarul “Telepatia” urmând să se pronunţe asupra acestei cereri.
Până acum însă, toate contestaţiile depuse la acest dosar au fost respinse.

Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. Profesorul şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia şi a spus chiar şi în faţa instanţei că este vorba despre un dosar politic în care s-a urmărit condamnarea cu orice preţ a lui Dan Voiculescu.

Pe de altă parte, trbuie reamintit că, încă de luna trecută, producătorii din industria alimentară au început să strângă semnături prntru graţierea profesorului Mencinicopschi. Ei spun despre acesta că este un om cu o carieră impresionantă şi că a fost primul specialist care şi-a dat seama de valoarea produselor bio româneşti pe care, de altfel, le-a promovat cu asiduitate. Acestui demers s-a alăturat şi Bibiana Stanciulov, creatoarea magiunului de Topoloveni, care în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei” de la Antena 3 a făcut un apel pentru graţierea acestuia. Ea a declarat că profesorul Mencinicopschi a fost “susţinerea sa morală” în crearea şi promovarea acestui produs care a adus prestigiu României.


×