x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoză meteo: Caniculă şi minime sub 0°C

Prognoză meteo: Caniculă şi minime sub 0°C

de Dan Panaitescu    |    30 Iun 2009   •   00:00

Următoarele trei luni sunt caracterizate de temperaturi de peste 35°C, iar cele mai friguroase nopţile ale lunii septembrie pot ajunge la 0°C.



În luna iulie, temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în toate regiunile ţării. Se aşteaptă zile caniculare (temperaturi maxime mai mari de 35°C), cât şi nopţi tropicale (temperaturi minime de 20°C). Cantităţile de precipitaţii pot fi deficitare în unele zone din estul ţării, iar în rest se vor încadra în limitele normale. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care local pot lua şi aspect de vijelie. Vor fi condiţii de grindină.

Pentru a doua lună de prognoză, luna august, meteorologii ne spun că temperaturile medii lunare vor depăşi valorile normale în cea mai mare parte a teritoriului ţării. În zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot depăşi 35°C. În cele mai reci nopţi, temperaturile minime pot coborî sub 5°C în zonele depresionare. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale. Ploile îşi vor păstra caracterul de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua şi aspect de vijelie. Izolat, vor fi condiţii de grindină.

Ultima lună de prognoză, septembrie, va fi caracterizată de temperaturi medii lunare în general normale. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 30°C. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub 0°C în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi local valorile normale ale acestei periaode în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării. Temporar, ploile pot fi însoţite de intensificări ale vântului.

×
Subiecte în articol: meteo