x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoză meteo pe trei luni

Prognoză meteo pe trei luni

de Dan Panaitescu    |    31 Mar 2009   •   00:00
Prognoză meteo pe trei luni

În luna aprilie, regimul termic mediu va fi în general normal în regiunile estice, iar în rest se va situa sub valorile obişnuite.



În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 25°C. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub ­5°C în depresiunile din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi valorile medii multianuale în vestul, centrul şi local în estul ţării, iar în rest vor fi în general normale. Trecător, în prima parte a lunii mai sunt posibile transformări ale ploilor în lapoviţă şi ninsoare la munte şi în nord-estul ţării.

În ceea ce priveşte luna mai, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptând regiunile vestice, unde vor fi mai mici decât în mod obişnuit. Cele mai mari valori de temperatură pot depăşi 30°C, iar cele mai scăzute valori termice se pot apropia de limita de îngheţ în zonele depresionare din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, exceptând vestul, centrul şi local nordul ţării, unde vor depăşi mediile multianuale. Ploile vor avea şi caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

În iunie, ultima lună de prognoză, temperaturile medii vor depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari valori de temperatură pot depăşi 35°C în sudul ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în general în limitele normale, exceptând regiunile estice, unde vor fi deficitare. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vantului.

×
Subiecte în articol: meteo