x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Programul „Prima Casă” nu se modifică. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Programul „Prima Casă” nu se modifică. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

27 Feb 2019   •   14:54
Programul „Prima Casă” nu se modifică. Anunțul făcut de ministrul Finanțelor
Sursa foto: guv.ro

Programul „Prima Casă” nu va deveni unul social, spune Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Acesta a precizat că anul acesta se vor păstra aceleaşi condiţii ca anul trecut şi nu va fi condiţionat de veniturile sau de vârsta solicitantului.

„Era să mă las păcălit de BNR”, a spus Teodorovici, întrebat despre declaraţiile sale anterioare pe această temă. 

Programul este deocamdată blocat însă, iar ministrul finanţelor dă vina pe Klaus Iohannis, deoarece acesta nu a promulgat bugetul pe anul trecut.  

„Asta a fost o discuţie în a schimba programul într-unul mai social, să spunem, o discuţie tot de la BNR rezultată, din propunerea BNR-ului, şi era să mă las păcălit de chestia asta. Adică nu se schimbă nimic, nu este prima casă socială, este prima casă.

Când se aprobă bugetul, eu sper ca domnul preşedinte să facă în aşa fel încât să, mi-aţi adus aminte şi de buget, cum uitam eu de bugetul nostru cel de toate zilele. Şi programul Prima Casă este afectat pentru că toate se leagă. Noi putem cheltui în limita a 1/12 din bugetul anului anterior, dar undeva este o limită, nu mai poţi să bagi în acest fel”, a spus Eugen Teodorovici. Antena 3

×
Subiecte în articol: prima casă eugen teodorovici