x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect ICR - "Ultimii rapsozi", ultimul tren spre folclorul adevărat

Proiect ICR - "Ultimii rapsozi", ultimul tren spre folclorul adevărat

de Costin Anghel    |    16 Ian 2008   •   00:00

13:19 • Institutul Cultural Român lansează marţi 22 Ianuarie, un nou proiect de valoare. "Ultimii rapsozi" este un proiect coordonat de renumitul rapsod popular, Grigore Leşe.  Acest proiect deosebit are ca scop iniţirea publicului în folclorul tradiţional românesc.





Institutul Cultural Român lansează marţi 22 Ianuarie, un nou proiect de valoare. "Ultimii rapsozi" este un proiect coordonat de renumitul rapsod popular, Grigore Leşe.  Acest proiect deosebit are ca scop iniţirea publicului în folclorul tradiţional românesc.

Invitaţii acestui eveniment în 12 acte sunt oameni care cântă aşa cum o făceau strămoşii lor, cu sute de ani în urmă, şi care există încă în România, în anumite zone. Unul dintre scopurile evenimentului este conştientizarea faptului că arta tradiţională, reprezintă o valoare identitară fundamentală şi formează un patrimoniu.

În cadrul proiectului pe scenă vor evolua reprezentanţi ai muzicii tradiţionale româneşti, dar şi a minorităţilor din ţara noastră. Seria de 12 spectacole va fi deschisă de un ţambalist, Zaim Petru, care mărturiseşte: "Conservatorul meu l-am făcut pe prispa românului". Zaim Petru este ţimbalist. Are în repertoriu romanţe, valsuri, tangouri, muzică lăutărească, balade, cântece de război, cântece haiduceşti, jocuri româneşti şi ungureşti. Seratele se vor desfăşura în spaţiul Institutului Cultural Român din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator