x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect - Indemnizaţii majorate pentru veterani

Proiect - Indemnizaţii majorate pentru veterani

de Jurnalul National    |    06 Feb 2008   •   00:00

Invalizii, văduvele şi veteranii de război vor primi indemnizaţii lunare de patru ori mai mari comparativ cu sumele acordate în prezent, cuprinse între 92 lei şi 148 lei, precum şi un spor lunar de câte 10 lei pentru primul an de participare la război, indiferent de durată.

Invalizii, văduvele şi veteranii de război vor primi indemnizaţii lunare de patru ori mai mari comparativ cu sumele acordate în prezent, cuprinse între 92 lei şi 148 lei, precum şi un spor lunar de câte 10 lei pentru primul an de participare la război, indiferent de durată.  Noile indemnizaţii vor fi de 148 de lei lunar pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate, de 132 lei lunar, pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate, de 112 lei lunar, pentru persoanele încadrate în gradul III de invaliditate şi de câte 92 de lei lunar pentru veteranii de război şi pentru văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit, conform unui proiect de lege aprobat, miercuri, de Guvern.

De asemenea, invalizii, precum şi veteranii de război primesc, pe lângă indemnizaţiile menţionate, şi un spor lunar de câte 10 lei lunar pentru primul an de participare la război, indiferent de durata participării. La acest spor se adaugă câte 5 lei pentru fiecare lună de participare la război ce depăşeşte un an calendaristic. În 2008, valoarea totală estimată a fondurilor necesare pentru acordarea indemnizaţiilor şi sporurilor este de 9,77 milioane lei.


×
Subiecte în articol: observator razboi lunar