x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect PC intors din drum - Lovitura pentru romanii din Har-Cov

Proiect PC intors din drum - Lovitura pentru romanii din Har-Cov

de Aniela Nine    |    26 Apr 2006   •   00:00
Proiect PC intors din drum - Lovitura pentru romanii din Har-Cov

Romanii din judetele Harghita si Covasna mai au de asteptat pana cand vor primi reprezentare de drept in administratia locala.
Trei proiecte de lege ale deputatului conservator Daniela Popa, dintre care unul viza acordarea de reprezentare de drept in administratia locala pentru romanii din judetele unde sunt minoritari, au fost respinse ieri de plenul Senatului dupa ce in sedinta de joi au fost declarate adoptate tacit. Situatia inregistrata la Senat este cel putin curioasa caci pentru a putea fi discutate in sedinta de ieri, proiectelor de lege li s-a modificat termenul de adoptare tacita cu o zi, de la 24 aprilie la 25 aprilie. Acestea au fost singurele proiecte carora li s-a aplicat aceasta "metoda" de prelungire a termenului de prelungire tacita, desi pe ordinea de zi a sedintei de joi mai figurau si alte proiecte de lege al caror termen de adoptare era 24 aprilie.

EXPLICATIE. O explicatie a situatiei intamplate la Senat a venit de la presedintele acestui for, Nicolae Vacaroiu (foto), ceva mai tarziu, in timpul sedintei de plen. Vacaroiu a motivat ca, conform unei intelegeri anterioare si specificului lor, respectivele initiative ar fi trebuit de fapt sa ajunga in discutia comisiei speciale care se ocupa de elaborarea Codului Electoral, si nu in discutia plenului Senatului. Insa pentru a ajunge la aceasta comisie, proiectele trebuiau sa fie respinse de plen, sau sa fie retrase de catre initiator. Cum la sedinta de ieri initiatorul nu a fost prezent, decizia a fost ca plenul sa ia in dezbatere aceste proiecte legislative tinand cont si de raportul negativ al comisiei de specialitate. Acestea au fost respinse prin vot. Situatia creata la Senat vine pe fondul discutiilor in contradictoriu din Coalitie, unde intre UDMR si PD a avut loc ieri un schimb de replici taioase.

×
Subiecte în articol: observator