x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pronunţarea sentinţei în dosarul de omor al lui Cioacă, amânată pentru 4 iunie

Pronunţarea sentinţei în dosarul de omor al lui Cioacă, amânată pentru 4 iunie

27 Mai 2014   •   10:46
Pronunţarea sentinţei în dosarul de omor al lui Cioacă, amânată pentru 4 iunie

Curtea de Apel Piteşti a amânat din nou, marţi, pronunţarea sentinţei în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă, poliţistul condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Noul termen pentru pronunţare a fost stabilit de instanţă pe data de 4 iunie, anunţă Agerpres. Aceasta este a doua amânare a pronunţării, după cea din 20 mai, când s-a încheiat cercetarea judecătorească în cauză.

Cristian Cioacă a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibaşi, după ce completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-şi activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă s-a aflat în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 până pe 14 februarie 2014.

×