x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbați reținuți după ce ar fi determinat două tinere, de 13 și 19 ani, să se prostitueze

Bărbați reținuți după ce ar fi determinat două tinere, de 13 și 19 ani, să se prostitueze

de Redacția Jurnalul    |    27 Iun 2024   •   22:30
Bărbați reținuți după ce ar fi determinat două tinere, de 13 și 19 ani, să se prostitueze

Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii și procurorii DIICOT Constanța după ce ar fi detrminat o minoră de 13 ani și o tânără de 19 ani să se prostitueze.

Polițiștii BCCO și procurorii DIICOT Constanța au făcut trei percheziții domiciliare, în municipiul Constanța, la locuințele a doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și trafic de droguri de mare risc.

Din probatoriul administrat a reieșit că, în luna mai 2024, cei doi bărbați, profitând de starea de vădită vulnerabilitate (nivel de educație scăzut, situație materială și familială precară), ar fi recrutat o minoră de 13 ani și o tânără de 19 ani, în scopul de a le exploata sexual, prin obligarea la practicarea prostituției.

Ulterior, în perioada mai – iunie, bărbații le-ar fi adăpostit și transportat în diverse locații din județul Constanța și, prin folosirea de violențe fizice și verbale, le-ar fi determinat să practice prostituția, prin publicarea de anunțuri în acest sens în mediul online, obținând astfel foloase materiale.

De asemenea, în 2023, unul dintre bărbați ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de cristal, pentru sume cuprinse între 200 și 500 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost identificate persoanele vătămate, fiind descoperite și ridicate și patru telefoane mobile.

Procurorii au dispus reținerea bărbaților pentru 24 de ore. Ulterior, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunerea de arestare preventivă a acestora pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: prostitutie poliţie