x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest al bicicleștilor în Capitală

Protest al bicicleștilor în Capitală

23 Sep 2017   •   18:03
Protest al bicicleștilor în Capitală

Zeci de biciclişti au participat sâmbătă la un marş de protest împotriva administraţiei locale, pe care o acuză că întârzie adoptarea unor măsuri de reglementare a siguranţei şi fluenţei traficului în Capitală. 

"Este un protest faţă de incapacitatea Primăriei Capitalei de a realiza siguranţa traficului. Dorim să depunem un proiect care să realizeze 100 km de străzi mai sigure pentru biciclişti. Va cuprinde peste 250 de intersecţii şi crearea unor măsuri de creştere a siguranţei bicicliştilor. Se vor face sisteme de marcaje de conştientizare care să arate că bicicliştii au şi ei drepturi pe partea carosabilă. În două săptămâni vom face o hartă cu traseele propuse. Vom explica ce trebuie să facă Primăria, costurile", a precizat, pentru AGERPRES, Marian Ivan, din partea organizatorilor. 

El a susţinut că în privinţa infrastructurii pentru biciclete Primăria Capitalei nu face nimic. 

Potrivit lui Ivan, administraţia locală "ignoră" principiile care guvernează un plan de mobilitate urbană şi protejarea mediului. 

"Dorim să încurajăm şi să promovăm utilizarea mijloace de transport public cu sisteme electrice de propulsie - tramvai, troleibuz, tren, metrou, mijloace de transport care folosesc energii regenerabile şi mijloace de transport ce folosesc energia umană - bicicleta, rolele, trotineta, tricicleta", a adăugat Marian Ivan. 

Marşul de protest al bicicliştilor a început de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău continuând pe Calea Victoriei, şoseaua Titulescu, Cotroceni, zona Parlamentului şi s-a încheiat la Tineretului.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest biciclişti bucuresti