x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protocolul de tratament pentru coronavirus, publicat în Monitorul Oficial

Protocolul de tratament pentru coronavirus, publicat în Monitorul Oficial

25 Mar 2020   •   11:03
Protocolul de tratament pentru coronavirus, publicat în Monitorul Oficial
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

Protocolul de tratament al infecției cu virusului SARS-CoV-2, aprobat printr-un ordin al ministrului Sănătății, a fost publicat pe 24 martie în Monitorul Oficial.

Porivit ordinului, în prezent nu există medicamente aprobate pentru tratarea infecției COVID-19, iar medicamentele propuse se bazează „pe experiența pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 și pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-CoV-2.”.

Protocolul prezintă o listă de medicamente utilizate de medicii chinezi în tratarea infecției cu noul coronavirus. Formele asimptomatice nu se tratează.

Forma publicată în Monitorul Oficial o găsiți aici.

Documentul menționează că durata de tratament este una orientativă care poate fi prelungită sau scurtată în raport cu evoluția pacientului, însă fără a se reduce sub cinci zile. De asemenea, pentru externare criteriile sunt următoarele: clinic (afebril, după ameliorarea celorlalte simptome) și virusologic – două teste PCR SARS CoV-2 consecutive negative pe probe recoltate în minimum 24 de ore între ele din nazofaringe și/ sau orofaringe. Probele se recoltează la cel puțin șapte zile de la primul test pozitiv și după minimum trei zile de afebrilitate.

Grupele de risc sunt formate din persoanele de peste 65 de ani și/ sau persoanele cu disfuncții de organ (pulmonară, cardiacă, hepatică).

  

×