x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PSD cere Comisiei Europene să ancheteze posibila falsificare a datelor pandemiei de Guvernul Orban

PSD cere Comisiei Europene să ancheteze posibila falsificare a datelor pandemiei de Guvernul Orban

24 Mar 2021   •   15:11
PSD cere Comisiei Europene să ancheteze posibila falsificare a datelor pandemiei de Guvernul Orban

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță că a cerut Comisiei Europene începerea unei anchete privind posibila falsificare, de Guvernul Orban, a datelor medicale privind Covid-19, înainte de alegerile de anul trecut.

„Am solicitat Comisiei Europene începerea unei anchete privind posibila falsificare, de către fostul Guvern PNL, a datelor medicale privind Covid-19, înainte de alegerile de anul trecut. Am informat executivul european despre postarea Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și elementele afirmate de acesta pe rețelele sociale. Avem nevoie de transparență, de claritate și de adevăr pentru ca încrederea populației să crească, iar măsurile de prevenție să funcționeze”, anunță Victor negrescu.

El afirmă că, dacă se va demonstra că datele au fost falsificate, PNL și USR au pus în pericol sănătatea românilor, dar și credibilitatea României la nivel european.

„Orice falsificare a datelor reprezintă o încălcare a acordurilor semnate de Guvernul României la nivel european și contravine drepturilor fundamentale la nivelul Uniunii Europene. Interesant de știut este că prin comunicarea unor date mai mici decât cele reale, România a pierdut aproximativ 1 miliard de euro din suma alocată inițial prin Mecanismul de Redresare și Reziliență și celelalte resurse europene puse la dispoziție pentru gestionarea pandemiei. Un haos total. Adevărul trebuie să se afle”, conchide eurodeputatul PSD.

Violeta Alexandru spune că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, Vlad Voiculescu afirmă că înainte de alegerile parlamentare, din calculul incidenţei la 14 zile, au fost „pierdute“ vreo două zile.

 

 

×
Subiecte în articol: victor negrescu