x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RAAPPS, prins in razboiul PNL-PD

RAAPPS, prins in razboiul PNL-PD

de Gabriela Antoniu    |    17 Iul 2006   •   00:00
RAAPPS, prins in razboiul PNL-PD

Disputele dintre PNL si PD au ajuns si la Regia Autonoma a Administra-tiei Patrimoniului Protocolului de Stat. Liberalul Radu Stroe si-a adus oamenii in Consiliul de Administratie. Acestia i-au zbu-rat din functii pe trei din cei patru directori adjuncti ai RAAPPS, majoritatea pedisti. Seful Regiei, Cristian Vlaicu, din PD, a scapat de mazilire, fiind in concediu medical.

Disputele dintre PNL si PD au ajuns si la RAAPPS. Noul sef al SGG, liberalul Radu Stroe, si-a adus oamenii in Consiliul de Administratie al Regiei, care la prima sedinta i-au inlocuit din functii pe trei din cei patru directori adjuncti ai RAAPPS, majoritatea pedisti. Seful Regiei, Cristian Vlaicu, si el membru PD, a scapat.

Totul a inceput la inceputul acestei luni, cand patronatul, respectiv Secretariatul General al Guvernului (SGG), condus de liberalul Radu Stroe, a decis schimbarea Consiliului de Administratie al Regiei Au-tonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). In noul CA au fost adusi printre altii si apropiati ai lui Radu Stroe, Decebal Traian Remes, fost mi-nistru liberal al Finantelor in guvernarea CDR, si Eugen Moldoveanu. De altfel, seful SGG ne-a confirmat ieri ca cei doi au fost sustinuti de el in CA al RAAPPS. Surse din Regie sustin ca si fostul expert parlamentar in guvernarea PSD Vasilica Donciu, si el proaspat membru in CA, ar fi fost sustinut tot de Radu Stroe. Au mai ramas din vechiul consiliu de administratie Ana Maria Topoliceanu, sustinuta de PNL, si directorul general al Regiei, Cristian Vlaicu, membru PD. Acesta din urma, spun sursele citate, a scapat de mazilire, deoarece se afla in concediu medical dupa o interventie chirurgicala.

DECAPITARI. In prima sedinta a noului Consiliu de Administratie, care a avut loc la sfasitul saptamanii trecute, membrii acestuia au decis inlocuirea a trei din cei patru directori adjuncti ai Regiei. Astfel, au fost trecuti pe posturi de consilieri directorii adjuncti Bogdan Georgescu (PD), Mihaela Bucau (PD) si Dan Tanasescu, cunoscut ca "veteran" in regie. A ramas in functie doar Emilia Serban, director executiv al Directiei Economice, ea preluand si atributiile lui Vlaicu in consiliul de administratie. Sursele citate spun insa ca seful regiei si-a delegat atributiile in Consiliu Anei Maria Topoliceanu, dar Radu Stroe a dat un ordin prin care ea a fost inlocuita cu Emilia Serban. Seful SGG si-a motivat demersul prin aceea ca ordinul dat de Vlaicu prin care isi delega atributiile era ilegal. Radu Stroe ne-a mai spus ca nu el i-a inlocuit din functie pe cei trei directori, ci a fost o decizie a Consiliului de Administratie. Surse din Regie sustin ca in perioada urmatoare sunt asteptate schimbari si la conducerea sucursalelor RAAPPS din tara, fiind cerute si aici rapoarte de evaluare a activitatii ca si adjunctilor de la Bucuresti.

NOU-VENITI SURPRIZA. In locul celor trei directori au fost numiti Camelia Andrusenko, Adrian Dumitru si Giorgiana Danila. Despre prima, surse din regie spun ca este nasa liberalului Vlad Moisescu, iar despre ultimii doi, ca au lucrat in RAAPPS si pe vremea guvernarii PSD. Membrii noului CA al RAAPPS au avut insa o dilema: de cand sa intre in vigoare revocarile si numirile in noile functii. De joi, cand s-au decis schimbarile, sau de vineri, a doua zi. Sursele citate spun ca se stabilise sa intre in vigoare de joi, dar Emilia Serban s-a opus argumentand ca cei revocati semnasera pana in momentul deciziei diverse acte. S-a venit cu solutia sa se treaca pe actul revocarii inclusiv ora, dar, potrivit lui Decebal Traian Remes, s-a decis in final ca data revocarii si numirii sa fie vineri, 14 iulie.

BAZA
"Reprezentantii Consiliului de Administratie au facut propunerile de schimbare din functie in baza legii care nu pretinde vinovatii sau stari juridice acuzatoare. Numirile si revocarile reprezinta vointa patronatului care, va amintesc, este SGG"
Decebal Traian Remes
Membru in CA al RAAPPS

DECIZIE
Decebal Traian Remes (foto) ne-a explicat ca decizia revocarii s-a luat de membrii CA dupa ce au fost prezentate rapoartele de activitate, apreciate drept "negative", si fiecare dintre cei trei directori adjuncti revocati a fost ascultat. El sustine ca propunerile de revocare din functie au fost facute in baza legii care "nu pretinde vinovatii sau stari juridice acuzatoare". Remes a tinut sa precizeze ca schimbarile care au avut loc la nivelul RAAPPS reprezinta "vointa patronatului", respectiv a SGG.

Cat priveste mentinerea lui Vlaicu in fruntea Regiei, Remes ne-a declarat ca "nu pot sa va confirm, dar nici sa va contrazic ca domnul Vlaicu a scapat". El recunoaste ca a intrebat despre situatia lui Vlaicu si i s-a spus ca are o perioada mai lunga de concediu, care ar insuma vreo doua luni. Remes a mai spus ca nu stie daca noii directori adjuncti au ocupat functii in regie si pe vremea PSD, dar stie ca persoanele din interior spuneau despre nou-veniti ca "au fost colegii nostri". "Sunt cunoscuti", a conchis Remes.
×