x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Lockheed Martin deschide în România o unitate de mentenanţă pentru sistemele de rachete HIMARS

Lockheed Martin deschide în România o unitate de mentenanţă pentru sistemele de rachete HIMARS

de Redacția Jurnalul    |    09 Iul 2023   •   22:20
Lockheed Martin deschide în România o unitate de mentenanţă pentru sistemele de rachete HIMARS
Sursa foto: Hepta

Ray Piselli, şeful afacerilor internaţionale la Lockheed Martin, a anunțat, în excusivitate pentru Ziarul Financiar, că se dorește înființarea unei unități de modernizare şi mentenanţă pentru sistemele de rachete HIMARS în România.

Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afa­ceri internaţionale la Lock­heed Martin, pro­du­că­torul ra­che­te­lor HIMARS şi al a­vioa­nelor F-16, a spus, într-un inter­viu acor­dat în exclusivitate Ziarului Finan­ciar, că se aşteaptă ca în perioada urmă­toare să înfiinţe­ze o unita­te de moderni­zare, men­te­nanţă şi re­pa­raţii pen­tru siste­mele de rache­te HIMARS.

„Sun­tem mândri de fap­tul că în România continuăm să constru­im şi să creş­tem. Pe măsură ce ne dezvoltăm în Ro­mâ­nia, creştem şi economia şi capa­ci­tăţile ţă­rii. Sperăm să în­fiinţăm şi o facilitate de men­tenanţă, repa­raţii şi modernizare pentru HIMARS ca parte a celorlalte lucrări pe care le desfă­şu­răm îm­preu­nă cu Aerostar“, a spus Piselli.

Ray Piselli s-a aflat în România pentru o vizită de lucru, în cadrul căreia s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul apărării Angel Tîlvăr. El conduce operaţiu­nile de business internaţional ale gigantului Lockheed Martin şi, recent, compania a sem­nat un contract cu Aerostar Bacău, pentru men­tenanţa şi reparaţiile celor 12 elicop­tere Black Hawk pe care le cumpără Minis­terul Afacerilor Interne (MAI).

Cu ocazia anun­ţului public, Piselli a acordat un interviu în exclusivitate Ziarului Financiar, în care a povestit despre investiţiile Lockheed Martin în România şi despre planurile de viitor.

„Ne aşteptăm să înfiinţăm un centru de pregătire pentru regiune aici, pentru F-16. Pentru toate naţiunile care cumpără avi­oane F-16 în regiune, dorim să-l stabilim în Româ­nia. Am lucrat la acest aspect de ceva timp. Vă puteţi imagina că obţinem avioa­nele de la partenerii noştri din Europa, transferăm active de la terţe părţi, dar aducem şi ţările îm­preună. Astfel, creăm şi o economie care să facă pregătirea nu doar valoroasă, ci şi rentabilă din punctul de vedere al costurilor.“

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lockheed martin mentenanta rachete himars