x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revoltă într-un complex rezidenţial. Dezvoltatorul plantează o antenă GSM între casele care au costat "o căruţă de bani"

Revoltă într-un complex rezidenţial. Dezvoltatorul plantează o antenă GSM între casele care au costat "o căruţă de bani"

16 Oct 2012   •   17:17
Revoltă într-un complex rezidenţial. Dezvoltatorul plantează o antenă GSM între casele care au costat "o căruţă de bani"
Un dezvoltator din Pipera montează o antenă GSM fără să aibă acordul locatarilor din complexul rezidenţial unde va fi amplasată şI fără să prezinte autorizaţie

Trăim în România şi vorba aia, fiecare îşi permite să facă ce vrea, cum  vrea şi când are chef! Se întâmplă într-un complex rezidenţial din Pipera-Tunari. Mai exact, complexul "Salcia” al cărui dezvoltator este Dragomir Marian. Fără să-i pese de oamenii care locuiesc în acest complex, domnul Marian s-a gândit să-şi facă un dram de  "confort” pe  sănătatea celorlalţi.
Mai exact, a oamenilor care au scos bani din buzunarul lor ca să-şi cumpere o casă în complexul dumnealui. Aşa că, fără vreo aprobare oficială şi fără să ceară permisiunea locatarilor, Dragomir Marian şi-a pus oamenii să ridice o antenă de retransmisie a semnalelor cosmote, mai exact o antenă GSM, la o clădire de birouri aflată în complex. "Am cumpărat casa de la domnul Dragomir. El este dezvoltatorul complexului "Salcia” din Pipera-Tunari, un complex unde sunt construite  vreo 24 de case. Ne-am trezit în dimineaţa asta că s-a pus să ridice la o clădire de birouri a lui care este foarte aproape de  casele noastre o  antenă de înaltă tensiune de retransmisie. Asta fără acordul nimănui şi fără, din câte ştim noi, vreo aprobare oficială. Practic, acum noi suntem proprietari aici, că am scos  o căruţă de bani din buzunarul nostru pentru casele astea. Nu ne-a întrebat nimeni absolut nimic. Suntem clar împotriva acestui lucru deoarece această antenă este foarte, foarte nocivă pentru sănătatea noastră”, au sesizat la redacţia ziarului nostru un grup de locatari din acest complex.

Unde-i lege e şi tocmeală?

Se pare însă că domnul Dragomir se crede mai presus de lege... Ieri, în urma sesizărilor făcute la Primăria Voluntari de mai mulţi locatari ai complexului, la faţa locului au venit doi inspectori din cadrul Inspectoratului pentru Disciplină în Construcţii Voluntari. După constatările de rigoare, aceştia au cerut oprirea lucrărilor. Nu prea i-a "convins” însă pe oamenii domnului Dragomir, care  din ceea ce ne-au povestit locatarii, şi-au văzut nestingheriţi de treabă după plecarea celor doi."Da, ieri dimineaţă, în urma sesizărilor noastre au venit în complex doi inspectori de la Primăria Voluntari, din cadrul Inspectoratului pentru Disciplină în Construcţii. I-au cerut autorizaţiile de lucru, însă nu ştim dacă a prezentat ceva autorizaţii,  căci cei doi de la primărie au oprit lucrul. Dar, la o oră după ce aceştia au plecat, oamenii lui şi-au mai continuat o vreme treaba. Din ce ştim noi, astăzi a fost chemat, pe la orele 10.00 dimineaţa la primăria Voluntari. Tot din cauza dumnealui, pentru că nu ne-a dat în totalitate actele pentru anumite utilităţi nu am putut nici până în ziua de astăzi să ne formăm o Asociaţie de Proprietari. Ne-ar fi fost foarte utilă în astfel de cazuri. Vom vedea ce se va întâmpla. Nu suntem sub nici o formă de acord cu aşa ceva.  Într-adevăr, cei la primăria Voluntari au fost prompţi şi au venit imediat să vadă despre ce este vorba. Sperăm din toată inima să se rezolve această situaţie pentru că, altfel, ne temem pentru sănătatea noastră”, ne-a precizat unul dintre locatarii complexului.
Nepăsare crasă cu viaţa oamenilor

Pentru a afla şi punctul de vedere al domnului Marian Dragomir am decis să-l contactăm telefonic. Domnia-sa a răspuns, i-am precizat că suntem de la Jurnalul Naţional, însă  ne-am ales cu un telefon trântit în nas. "Sunt în şedinţă”, a fost răspunsul "prompt” al acestuia, după care a închis "elegant” telefonul, refuzând să încerce măcar să lămurească situaţia creată.

×
Subiecte în articol: complex rezidential scandal antena gsm