x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Stroe, audiat în dosarul tragediei aviatice din Apuseni: "Nu se putea face nimic altfel"

Radu Stroe, audiat în dosarul tragediei aviatice din Apuseni: "Nu se putea face nimic altfel"

12 Dec 2014   •   19:17
Radu Stroe, audiat în dosarul tragediei aviatice din Apuseni: "Nu se putea face nimic altfel"

Fostul ministru de Interne Radu Stroe a fost audiat azi la Parchetul General - Secţia Militară, în dosarul accidentului aviatic din Munţii Apuseni. La ieșirea din sediul Parchetului, Stroe a declarat că MAI şi-a făcut datoria "integral" şi că "nu se putea face nimic altfel" în situaţia respectivă.

"Astăzi m-am prezentat la Secţia Militară a Parchetului General, invitat în legătură cu accidentul aviatic. Am avut o discuţie cu procurorul de caz. Am trecut în revistă toate momentele din acea zi, seară şi noapte. În calitate de martor, am semnat o declaraţie. Eu am făcut declaraţia care spune că Ministerul Afacerilor Interne şi-a făcut datoria integral, o reiterez şi acum. Din punctul de vedere al MAI, nu se putea face nimic altfel. La nivel operativ toată lumea a acţionat, cu comunicarea stăm mai rău, după cum ştiţi", a spus Radu Stroe.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi tânăra studentă Aura Ion şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.

×