x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat anunță construirea a trei noi baze pentru intervenție montană

Raed Arafat anunță construirea a trei noi baze pentru intervenție montană

04 Mar 2021   •   13:45
Raed Arafat anunță construirea a trei noi baze pentru intervenție montană
Sursa foto: Lucian Alecu

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că trei noi baze pentru intervenție montană vor fi create ca urmare a achiziționării, prin proiectul „Viziune 2020”, a șase elicoptere ușoare, dintre care jumătate au fost recepționate joi.

„Rolul lor va fi, în principal, de creare a trei baze noi pentru intervenţie montană - (...) una în zona Caransebeş, Caraş, una în zona Braşov, Sibiu şi una în zona Suceava", a precizat Arafat, la evenimentul de recepţionare a celor trei elicoptere.

De asemenea, în cadrul programului „Viziune 2020” vor fi achiziționate și elicopere medii/ grele pentru înlocuirea celor vechi.

„Mai este o componentă, cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene am adăugat-o recent, achiziţia a două avioane de transport pacienţi, fiecare cu capacitatea de transport a trei pacienţi, unde licitaţia va începe acum", a menţionat şeful DSU.

Același program are și o component terestă prin care se vor achiziționa echipamente pentru diferite tipuri de intervenție, inclusive 500 de mașini de pompieri, mai precizează Raed Arafat.

„IGSU se dotează cu echipamente şi cu tot ce trebuie pentru diferite tipuri de intervenţie, am văzut echipamentele de intervenţie pentru căutare-salvare în caz de cutremur, am văzut maşinile care au sosit, autoscările, absolut tot ce a intrat în dotarea inspectoratului, dar acum continuăm şi poate cea mai importantă licitaţie care este în curs este cea pentru 500 de maşini de pompieri, pe care sper să reuşim să le achiziţionam cât mai rapid".

El a adăugat că mai este în curs o licitaţie pentru o navă multirol pentru Marea Neagră şi trei nave pentru zona fluvială şi Delta Dunării.

×