x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raed Arafat: Când încep unele măsuri de relaxare, responsabilitatea se transferă și către omul de rând, către populație

Raed Arafat: Când încep unele măsuri de relaxare, responsabilitatea se transferă și către omul de rând, către populație

26 Apr 2020   •   21:20
Raed Arafat: Când încep unele măsuri de relaxare, responsabilitatea se transferă și către omul de rând, către populație

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că relaxarea măsurilor de pe 15 mai va veni cu un set de reguli care vor trebui să fie respectate în mijloacele de transport în comun, în companii, în cabinetele stomatologice și alte locații.

 

"Astăzi lucrau mai mulți colegi pe mai multe documente. Unul dintre aspectele abordate a fost cel al recomandărilor pentru diferite locații. Spre exemplu, birourile open space la companii trebuie să aibă niște reguli. Vor veni recomandări pe linia INSP. Transportul în comun va trebui să aibă niște reguli.

Decalarea programului de lucru și păstrarea unui număr de oameni să lucreze de acasă, dacă se poate - acestea sunt reguli care pot continua și care sunt fezabile. Când încep unele măsuri de relaxare, responsabilitatea se transferă și către omul de rând, către populație.

 

Se lucrează pe reguli care să prevină o creștere bruscă a numărului de cazuri. Ai nevoie de reguli pentru cabinetele de stomatologie, pentru frizerii, pentru cosmetică. Nu poți să le ții închise la nesfârșit, dar sub o formă nouă. Spre exemplu, să nu aibă zona de așteptare. Te programezi și te duci direct acolo, nu stai să aștepți", a spus Raed Arafat la Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat