x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rapita de tigani?

Rapita de tigani?

de Paula Anastasia Tudor    |    10 Aug 2005   •   00:00
Rapita de tigani?

In Plopeni, Politia continua investigatiile in cazul fetitei disparute la 1 august. Ieri, politistii s-au plimbat prin sat cu poze ale unor infractori suspecti in speranta ca acestia vor fi identificati. Nu s-a gasit nimic, in schimb s-au conturat cateva... ipoteze de lucru.

VARIANTE. O prima ipoteza ar fi ca fetita ar fi fost luata de tigani. Ultimul zvon din sat este ca "o satra de tigani a stat cam trei saptamani in Colonii", zona in care locuieste si familia Dodan. Un vecin spune ca, acum ceva timp, tatal fetei i s-ar fi plans ca tiganii l-au amenintat. Mai mult, se pare ca tiganii ar fi plecat chiar luni, zi in care a disparut si fetita. Ciudat este insa ca zvonurile sunt lansate de aceiasi sateni care acum sapte zile sustineau ca nu cunosc deloc familia Dodan... A doua ipoteza este cea a instrainarii fetitei de catre parinti in scopul obtinerii unor avantaje materiale. Din acest motiv, tatal fetitei va fi testat cu poligraful in urmatoarele zile. Parintii au negat cu vehementa, aproape plangand, acest zvon. "Pentru ca suntem saraci, ne acuza de fel si fel de fapte", ne-a spus cu amaraciune mama fetitei. "Sa ma cheme la detectorul de minciuni sa vada ca nu-i adevarat!", striga cu vocea sugrumata de indignare tatal.

IN CONTROL. A treia ipoteza este de fapt un suspect: un fost puscarias, care este suspectat si de molestare sexuala a propriilor copii. "Acest suspect este foarte smecher", ne spune purtatorul de cuvant al Politiei Constanta, Marian Saragea, "stie toata procedura si ne este greu sa-l testam". Informatiile primite din tara, inclusiv cea de la Piatra Nemt, au fost verificate, fara nici un rezultat. Seful Politiei Constanta, Victor Popescu, ne-a spus ca generalul Dan Fatuloiu, care urmareste acest caz, va reveni la Plopeni astazi. (Paula Anastasia Tudor)

×
Subiecte în articol: observator