x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raport MAI pentru perioada sărbătorilor: Peste 2 milioane de artificii confiscate, aproape 1.600 de permise reţinute

Raport MAI pentru perioada sărbătorilor: Peste 2 milioane de artificii confiscate, aproape 1.600 de permise reţinute

03 Ian 2014   •   20:19
Raport MAI pentru perioada sărbătorilor: Peste 2 milioane de artificii confiscate, aproape 1.600 de permise reţinute

Aproape 1.600 de permise au fost reţinute şi peste 2 milioane de articole pirotehnice au fost confiscate de poliţişti în perioada sărbătorilor, timp ce pompierii au avut în medie 906 intervenţii pe zi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scrie Mediafax.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o analiză a evenimentelor care au avut loc în perioada 25 decembrie 2013 - 2 ianuarie 2014, perioada sărbătorilor de iarnă, principala concluzie rezultată fiind aceea că sărbătorile de iarnă nu au fost marcate de evenimente majore care să fi afectat siguranţa cetăţenilor.

Din punct de vedere al menţinerii ordinii publice au fost desfăşurate 23.242 de misiuni la care se adaugă şi participarea cu efective la cele 984 de evenimente publice ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi petrecerile de Revelion. La niciuna dintre aceste manifestări nu au existat incidente.

Structurile de aplicare a legii s-au concentrat asupra unor categorii de fenomene specifice acestei perioade, realizând peste 3.000 de acţiuni de control.

Raportul complet, aici.

×