x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raportul SPP privind cazul Bercea - Băsescu, discutat astăzi la Senat

Raportul SPP privind cazul Bercea - Băsescu, discutat astăzi la Senat

02 Iul 2014   •   10:57
Raportul SPP privind cazul Bercea - Băsescu, discutat astăzi la Senat

Comisia de apărare din Senat va discuta astăzi raportul SPP cu privire la cazul Mircea Băsescu. "Miercuri, la ora 12,30, avem şedinţa Comisiei de apărare în care vom discuta acest raport, care dă răspunsuri clare, indubitabile asupra temelor solicitate de Biroul Permanent", a declarat preşedintele comisiei, Corneliu Dobriţoiu.

Acesta a precizat că din raport rezultă "fără dubii" că SPP şi-a îndeplinit misiunile în baza legii şi conform legii şi că fratele şefului statului nu a beneficiat de protecţie informativă, pentru că nu are acest drept.

"În opinia mea, răspunsurile oferite în document de către Serviciul de Protecţie şi Pază sunt clare, cum am spus, nu lasă loc de interpretări, dar rămâne să vedem care va fi poziţia colegilor mei din comisie şi dacă ei vor solicita informaţii suplimentare, informaţii care să fie furnizate, prin prezenţa în comisie a directorului SPP, dar nu cred, pentru că tema a fost clară şi răspunsul, limpede ca lumina zilei", a spus Dobriţoiu.

Călin Popescu-Tăriceanu, a cerut Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului pentru Protecţie şi Pază întocmirea unui raport din care să rezulte dacă preşedintele Traian Băsescu a fost sau nu informat despre activităţile ilegale ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

×