x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator RAR, statistică dramatică: 569 de vehicule, din 3.885 verificate, prezentau pericol iminent de accident

RAR, statistică dramatică: 569 de vehicule, din 3.885 verificate, prezentau pericol iminent de accident

11 Noi 2014   •   19:04
RAR, statistică dramatică: 569 de vehicule, din 3.885 verificate, prezentau pericol iminent de accident

Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au identificat, în primele zece luni ale anului, 569 de vehicule, dintr-un total de 3.885 verificate, care prezentau pericol iminent de accident, iar Poliţia Rutieră a reţinut 1.755 de certificate de înmatriculare şi 49 de permise de conducere şi a aplicat 2.286 de amenzi, în urma controalelor tehnice în trafic desfăşurate în Capitală în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie.

Ca urmare a aceloraşi controale, s-a constatat că 69% dintre vehicule aveau diferite neconformităţi de natură tehnică sau legate de acte.

Din totalul vehiculelor cu probleme, 54% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (proasta funcţionare a dispozitivelor de iluminare şi semnalizare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcţie, defecţiuni ale sistemului de frânare), 20% depăşeau nivelul maxim admis de poluare, 4,45% au avut probleme legate de identificare (vehiculul prezentat nu a corespuns cu datele din CIV privind: categoria, caroseria, marca, tipul vehiculului, codul motorului, seria motorului sau culoarea), iar 4,63% au avut neconformităţi din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (ITP expirat sau fals).

"La finalul controalelor tehnice desfăşurate în trafic, la nivelul municipiului Bucureşti, în intervalul ianuarie-octombrie 2014 Poliţia Rutieră a reţinut 1.755 de certificate de înmatriculare, 49 de permise de conducere şi au fost aplicate 2.286 de amenzi. Menţionăm că sancţiunile mai sus specificate au fost aplicate exclusiv pentru vehiculele la care inspectorii RAR au găsit neconformităţi tehnice sau legate de acte", afirmă RAR.

Directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, a atras atenţia că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni. Parcul auto naţional are în prezent aproximativ 5,7 milioane de vehicule, din care 4,485 milioane sunt autoturisme.

×