x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Război în Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă a convocat task-foce-ul. MApN a activat punctele militare de comandă

Război în Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă a convocat task-foce-ul. MApN a activat punctele militare de comandă

24 Feb 2022   •   09:52
Război în Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă a convocat task-foce-ul. MApN a activat punctele militare de comandă
Sursa foto: antena3

Premierul Nicolae Ciuică a convocat task-force-ul pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. MAPN a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea,

Principalele responsabilități ale acestui grup sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice, în comtextul conflictului din Ucraina.

Din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, Externelor, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, precum și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Totodată, Ministerul Apărării a activat punctele militare de comandă cu atribuţii în monitorizarea situaţiei şi coordonarea forţelor şi mijloacelor destinate situaţiilor concrete care pot apărea, în contextul războiului din Ucraina.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a luat toate măsurile necesare de reacţie, atât cele care revin în mod direct instituţiei, precum şi cele de sprijin pentru celelalte componente ale sistemului naţional de securitate, conform planurilor de cooperare interinstituţională, elaborate din timp", arată MApN.

Rusia a atacat, în această diminață, Ucraina. Vladimir Putin a cerut armatei ucrainene să se predea și a promis să riposteze la orice intervenție străină. Totodată, vrea să demilitarizeze Ucraina.

Totodată, statele occidentale și ONU au cerut Rusiei să oprească agresiunea militară.

Aeroportul din Kiev a fost atacat și au fost explozii în mai multe regiuni din Ucraina, respectiv la Odesa care este oraș port la Marea Neagră. 

Ucraina a închis spațiul aerian și a decretat legea marțială. 

Armata acestei țări a anunțat că a doborât 5 avioane rusești și un elicopter în estul țării. Pe de altă parte. Rusia a anunțat că a neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei și a distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene.

×
Subiecte în articol: ucraina nicolae ciuca mapn