x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razboinicul luminii Becali n-a jurat pe Biblie

Razboinicul luminii Becali n-a jurat pe Biblie

de Violeta Fotache    |    15 Apr 2006   •   00:00
Razboinicul luminii Becali n-a jurat pe Biblie

In cautarea banilor negri pe care i-ar fi spalat fratii Ion si Nicolae Mihailescu, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au audiat ieri mai multe persoane in calitate de martori. Printre acestea s-a numarat si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali (foto).

In cautarea banilor negri pe care i-ar fi spalat fratii Ion si Nicolae Mihailescu, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au audiat ieri mai multe persoane in calitate de martori. Printre acestea s-a numarat si finantatorul FC Steaua, Gigi Becali.
El a raspuns intrebarilor procurorilor, dar fara a jura sa spuna adevarul si numai adevarul. Dupa doua ore, Becali a parasit cladirea Parchetului Instantei Supreme si s-a destainuit jurnalistilor, in stilu-i deja cunoscut: "M-au pus sa jur pe Biblie, insa nu am ac-ceptat. Eu nu jur pe Biblie decat in fata instantei. Am dat doar o declaratie scrisa si nu voi mai fi audiat in acest dosar", a declarat Becali.

NU EU. "M-au intrebat daca am avut relatii de afaceri cu fratii Mihailescu, daca i-am finantat cu bani. Ce afaceri sa am eu cu ei? Si nici bani nu le-am dat, iar transferurile facute de Steaua cu Extensiv Craiova, ale celor doi-trei jucatori (n.r. - Radoi, Mieila si Panc), au fost facute pe vremea cand eu nu eram administrator la Steaua", a spus finantatorul. Gigi Becali a lasat sa se inteleaga ca a fost intrebat de procurorii DIICOT daca au existat bani negri in transferurile celor trei jucatori. "M-au intrebat daca au existat bani «asa si-asa». Insa pe procurori nu-i intereseaza transferurile, ci ce au facut fratii Mihailescu dupa aia la club", a spus Becali, fara a spune despre ce sume este vorba. Altfel, in gluma, lui Becali a inceput sa-i placa la Parchet si se considera un "martor de serviciu", pentru ca a fost audiat in mai multe dosare. Fratii Mihailescu, patroni ai Clubului Extensiv Craiova, sunt arestati din februarie, pentru spalare de bani, evaziune fiscala si asociere in vederea comiterii de infractiuni, fapte prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 300 de miliarde de lei.

×
Subiecte în articol: observator becali