x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Razie printre taximetriştii de la aeroporturi: 150 de sancţiuni aplicate

Razie printre taximetriştii de la aeroporturi: 150 de sancţiuni aplicate

29 Mar 2014   •   14:52
 Razie printre taximetriştii de la aeroporturi: 150 de sancţiuni aplicate

Aproape 150 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni desfăşurate în zona a cinci aeroporturi internaţionale, pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi au coordonat o acţiune pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ''taxi'', în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Poliţiştii au acţionat pe traseele dinspre şi către aeroport, precum şi în zonele unde are loc debarcarea şi preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi pentru sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităţilor, echipele de control au verificat 416 autovehicule, fiind aplicate 148 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 16 la Legea 38/2003 privind taximetria şi 131 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, şi 2 permise de conducere au fost reţinute. 



×